Nemovitosti v době krize: Jak nakupovat?

2. června 2020

Které typy nemovitostí se vyplatí?


Během krize se obecně vyplatí vyhledávat dva typy nemovitostí: 

 

  • Byty se slevou od motivovaných prodávajících
  • Byty na super místě, kterých je málo i při normální ceně

 

Nákupem těchto dvou typů bytů si do budoucna zajistíte mimořádně výnosné portfolio nemovitostí. Dobrý investor dokáže svoje portfolio výhodně rozšířit právě v dobách krize. Dlouhodobý výnos takovýchto nemovitostí se pak může dostat nad 10 % ročně. 

 

Obecně však stále musíme sledovat svůj plán – zaměřujeme se pouze na byty ve středním okruhu v Praze, které stojí v přesně vytipovaných lokalitách. Velikosti bytů doporučujeme malé kolem 30 m2 nebo střední kolem 50 m2. Velké byty se vyplatí pouze pokud se hodí pro spolubydlení. Jak bydlet zdarma hned po vysoké škole s pomocí investičního bytu na spolubydlení si můžete přečíst v našem článku.

 

A jak poznat nemovitost od motivovaného prodávajícího? Cena se pohybuje 5 – 30 % pod běžnou cenou. U těchto nemovitostí tak můžeme očekávat velký výnos z vlastních vložených peněz, který bude v čase rychle růst. V dobách krize totiž zároveň roste výše nájemného. Mnoho lidí přehodnotí koupi nemovitosti a jde raději do pronájmu – tím se zvyšuje poptávka po bydlení a s ní i výše nájemného.

 

Zaměřte se tedy na vytvoření vlastního plánu a pusťte se do práce. Vyhledat vhodný investiční byt je i v dobách krize oříšek. A hlavně se vyhněte časté chybě a nekupujte zlevněný byt na špatném místě či ve špatném stavu – brzy byste poznali, že ne každý levný byt je vhodný.

 

Pokud budete chtít s plánem pomoci, náš tým je tu pro vás. Můžete nás kontaktovat zde.

Máte zájem? Nebojte se a dejte vědět