Je výhodnějších 6 % na spořicím účtu nebo investice do nemovitostí?

22. srpna 2023

Víte, že cesta k finanční stabilitě může být mnohem efektivnější než pouhé odkládání peněz na spořicí účet?


S rychle se měnící ekonomickou situací přicházejí i otázky týkající se toho, kde nejlépe zhodnotit své peníze. Pojďme se podívat, proč se dnes stále více lidí obrací směrem k nemovitostem a proč je tato volba tak mimořádně atraktivní. 

Rozdíly mezi spořicím účtem a investicí do nemovitostí 

  1. Růst hodnoty 
    Spořicí účet vám může nabídnout krátkodobou jistotu, ale kde je růst? Investice do nemovitostí vám umožní vstoupit na trh s dynamickým růstem. Hodnota nemovitostí má tendenci zvyšovat se dlouhodobě, což znamená, že vaše investice rostou s časem. 

  2. Pasivní příjem 
    Jedním z největších lákadel investování do nemovitostí je schopnost generovat pasivní příjem. Pronájem nemovitostí vám pravidelně přináší peníze, což vám umožní dosáhnout větší finanční nezávislosti a svobody. 

  3. Diverzifikace portfolia 
    Spoléhat pouze na spořicí účet může být velice riskantní. Investování do nemovitostí vám umožňuje diverzifikovat své investiční portfolio, což snižuje riziko a zvyšuje možnost dosažení stabilního růstu.  

  4. Inflační ochrana 
    Inflace snižuje hodnotu peněz na spořicím účtu, a tak si za své peníze koupíte méně. Nemovitosti historicky poskytovaly ochranu před inflací. Investicí do nemovitostí se tak můžete bránit proti ztrátě kupní síly. 
     

Investice do nemovitostí jako optimální volba 

Když se ptáme, zda je výhodnějších 6 % na spořicím účtu nebo investice do nemovitostí, stává se stále zřejmějším, že investice do nemovitostí je tou optimální volbou. Kombinace stability, dlouhodobého růstu hodnoty a možnosti generování pravidelného nájmu dává investicím do nemovitostí jedinečný nádech. Je to cesta, která se může stát klíčem k dlouhodobé finanční stabilitě a úspěchu. Přidejte se k těm, kteří změnili svůj život díky správné volbě investování, a zaměřte se na budoucnost plnou možností. 

 

Příklady z praxe a více na toto téma si poslechněte v našem podcastu na YouTube či Spotify

Zajímá vás investování do nemovitostí? Neváhejte nás kontaktovat, rádi vám pomůžeme. 

Máte zájem? Nebojte se a dejte vědět