Investiční nemovitosti – bezpečná cesta k finanční nezávislosti

3. června 2019

Jak se stát finančně nezávislým a dosáhnout naprosté svobody?


Každý z nás sní o tom, jaké by to bylo stát se finančně nezávislým a dosáhnout tak naprosté svobody. Dostávat třeba 100 000 Kč každý měsíc. Navždy.

S pomocí investičních nemovitostí se vám v dnešní době tento sen může splnit. A přitom nemusíte nic dělat – specializovaná firma se vám totiž o všechno postará, a ještě vydělané peníze investuje do dalších nemovitostí a tím bude stále zvyšovat vaši měsíční vyplácenou částku.

Představte si, že zítra ráno vstanete a nemusíte vůbec nic. V klidu se nasnídáte ve svém domě a pak půjdete dělat to, co vás baví.

Možná se vám to v tuto chvíli zdá nereálné. Věřte ale, že finanční nezávislosti může dosáhnout naprostá většina z nás. Já jsem jí již dosáhl, a proto mohu své dvacetileté zkušenosti předávat ostatním. Dnes dělám pouze to, co mě baví. Nadále tvrdě pracuji, protože je to pro mě zábava – mám práci rád. Současně jsem ale jako první Čech přejel ve štafetě celé USA na kole, nebo jsem přeběhl celý ostrov Madeira. Skutečná finanční nezávislost znamená svobodu. Je to to nejlepší, co můžete v životě mít.

 

A ze zkušenosti vím, že nemovitosti jsou tou nejlepší cestou. První nemovitost jsem koupil v roce 1999 za jeden milion Kč. Za těch dvacet let se zvýšila její hodnota o 460 % na dnešních 4,6 milionu. K tomu jsem z nájemného získal již přes 2,8 milionu Kč, které jsem ale průběžně investoval, takže dnes mám ještě mnohem více. Nejkrásnější na tom ale je, že mi tehdy ke koupi bytu stačilo pouze 150 000 Kč. Zbytek mi půjčila banka.

Pokud bych tehdy těch 150 000 vložil pouze do podílového fondu, měl bych dnes jen asi 740 000 Kč. A to je opravdu velký rozdíl.

V praxi samozřejmě používám oba typy investic, tedy i ty do podílových fondů. Nemovitosti mám ale stejně nejraději. Cítím, že je to něco hmotného, co mohu kdykoliv využít pro sebe i pro své děti. Není to jen pár jedniček a nul zapsaných někde v počítačovém systému na druhém konci světa.

Důležitým faktorem je pro mě samozřejmě i bezpečnost. Nejen že jsou nemovitosti mnohem stabilnější, ale i příjem z pronájmu je naprosto pravidelný a neustále roste. Za posledních dvacet let jsem měl možnost to sledovat na vlastní oči.

Zkuste si tedy vytvořit jednoduchý plán s jasným cílem. Naplánujte si, kdy chcete být finančně nezávislí a kolik na to potřebujete měsíčně peněz. Z toho zjistíte, kolik nemovitostí potřebujete – dborník vám to jednoduše propočítá.

Popřemýšlejte o tom.

Máte zájem? Nebojte se a dejte vědět