Jak rychle najít správného kupce pro vaši nemovitost?

5. července 2021

Prodávejte rychle a výhodně pražským investorům s BPonline


Pokud jste někdy prodávali byt s tradiční realitní kanceláří, možná jste slyšeli poučky jako: „Na správného kupce je třeba si počkat,“ nebo „Na prodej za dobrou cenu se nesmí spěchat“. Dnes vám ale chceme ukázat, že rychlost prodeje a výhodná cena se rozhodně nemusí vylučovat. Že můžete prodat během pár týdnů a nemusíte ustupovat z vámi nastavené ceny. Rychle, výhodně a bezbolestně pomocí služby BPonline

 

Pokud dáváte nemovitost k prodeji, je téměř jisté, že existuje kupce, který právě takovou nemovitost hledá. Potíž je v tom, že vy nevíte o něm a on neví o vás a navzájem se najít může být oříšek. I realitním kancelářím často trvá vyhledání správného zájemce mnoho týdnů či měsíců. Samotná příprava inzerce nemovitosti mnohdy trvá déle, než by si majitelé přáli – makléř se nejdřív na nemovitost přijede podívat, probere s majitelem cenu a podepíše smlouvu o zprostředkování, pak následuje příprava bytu a focení. Celý proces běžně zabere asi 14 dní. Průměrná doba, za kterou se realitní kanceláři povede najít kupce a podepsat rezervační smlouvu, je asi měsíc a půl. Teprve potom začíná samotný prodej, příprava kupní smlouvy, hypotéky atd. Je to zkrátka proces „na dlouhé lokte“, na který v dnešní zrychlené době prostě není čas

 

Je tu ale i jiný způsob – rychlejší, jednodušší, a dokonce i levnější. A tím je právě BPonline. Liší se tím, že ve většině případů není správného kupce vůbec třeba hledat – my už ho totiž máme. Spravujeme portfolia desítkám pražských investorů, pro které na denní bázi vyhledáváme nové investiční nemovitosti ke koupi. Každý z nich má přesně zadaná kritéria, která musí hledaná nemovitost splňovat. Pokud právě takovou nemovitost nabízíte – máte prodáno! Stačí vyplnit pár základních informací na webu www.bponline.cz a o zbytek se postaráme my. 

 

Tímto způsobem zásadně zjednodušujeme celý proces prodeje, který se obejde bez mnoha dílčích kroků, díky kterým prodej zpravidla trvá dlouho. Pokud nám skrz BP online někdo nabídne byt k prodeji, okamžitě vysíláme technika, který nemovitost přijde obhlédnout, potvrdit její technický stav a pořídit pár fotek. Ještě z místa posílá údaje k nám do kanceláře. Pokud se potvrdí, že je nemovitost vhodná pro prodej našim klientům, odesíláme její profil ihned všem investorům, kteří by o ni mohli mít zájem. Odezva běžně přichází během minut. Naši investoři nám věří a ví, že neprodáváme zajíce v pytli. Proto jsou často ochotni podepsat rezervační smlouvu, aniž by se v bytě byli podívat. Hlavní pro ně je, jestli se byt nachází ve správné lokalitě a splňuje jimi zadané parametry. 

 

Našim investorům napřímo prodáme asi 60 % bytů. Pokud se to ale hned nepovede, okamžitě volíme jinou, tradičnější strategii – prodej veřejnosti skrz inzerci. I tento způsob prodeje je ale s BP online rychlejší a levnější. V rámci úspory času a prostředků totiž velkou část procesu digitalizujeme, tedy využíváme virtuální prohlídky místo klasických. Pokud tímto způsobem najdeme vážného zájemce, požádáme majitele, aby mu byt zpřístupnil a on se na něj mohl podívat i fyzicky. Naši makléři tak se zájemci komunikují elektronicky a do terénu jezdí jen ve výjimečných případech. Tím se zbavujeme nejdražší části celého prodejního procesu. I proto je s BPonline prodej levnější – místo běžných 3–5 % si účtujeme jen 1,5 % z kupní ceny + DPH. Jedinou povinností majitele bytu je zpřístupnit byt k prohlídce pro vážné zájemce a fyzicky předat nemovitost na konci celého procesu. 

 

Velkou přidanou hodnotou navíc je, že si s BP online můžete prodej zajistit i delší čas dopředu. Pokud bydlíte v nemovitosti, o které už víte, že ji v budoucnu budete prodávat, není problém najít pro ni zájemce ihned – nejlépe z řad našich klientů. Pokud vše klapne, připravíme veškeré dokumenty předem, aby tak v daný termín stačilo předat nemovitost. 


BP online je inovace v oblasti prodeje nemovitostí, která spojuje prodejce s kupci, kteří čekají na jejich nemovitost. Díky jednoduchému systému s využitím digitalizace a virtuálních prohlídek vám zajistí rychlý prodej za výhodnou cenu s odměnou jen 1,5 % z ceny nemovitosti + DPH. Pokud přemýšlíte o prodeji bytu, navštivte stránky www.bponline.cz a zjistěte víc.

Máte zájem? Nebojte se a dejte vědět